Followers

Tuesday, September 6, 2011

HIV TEST MELAKA

hai u oll yg awesome....
lega bila borang kahwin dh siap cuma tunggu cik tunang bg gambar n ic nye saje...pastu dah boleh serah kat imam...yeahhhh
pastu dh boleh kahwin sbb imam settle kan suma yeahhhh
hehehehe

semalam buat hiv test kat poliklinik komuniti peringgit...
ramaiiiii sgt org semalam...ramai yg nk kahwin...
mula2 cll sana dulu, org tu ckp dtg kul 2...so kul 12.30 dah g pejabat agama daerah melaka tengah tuk amik borang HIV warna hijau...PERCUMA ok..
pukul 1.50 dh ada depan kaunter kat klinik, so tunjuk borang hijau die pun paham , die bagi borang suh isi...banyak sgt nk kena isi buku pink tuk perempuan biru tuk lelaki..
disebabkan g sorang2 die tnya "sorang je ke mana pasanggan"
sy pun jawab pasangan dah buat..so die bg borang n buku pink tu je..
pandang belakang mak aiii ramai sgt tgh kusyuk isi borang...so sy dgn pantas isi borang cepat2, kalau lmbat memang menangis nk tunggu ramai2 tu amik darah nnti...
so sy yg isi dulu sbb ade yg xde pen lah xtau mcm mana nk isi..tunjuk ajar skit kat akak tu br die tahu...sy cepat2 g blk no 11 tuk amik darah..time tu xramai lg sekali dr mana tah ramai2 masuk...penuh sgt org :(..
nombor pun lambat lg...tunggu punya tunggu....
turn sy, masuk blk tu, amik darah n keluar..kejap je pun prosesnye..pastu die nye sakit hadoi...sakit jari ni dah lah darah sy manis...huhu
dlm 20minit tunggu result terus ke bilik 31...
kat sana die suh timbang berat, cek darah tinggi...
akak tu isi borang tu pastu akak tu kata "taniah dh boleh kahwin" 
heheheheh ketawa sy mendengarnya...sebenarnya nurse2 situ suma sy kenal sbb selalu bw mak..lgpun bkn org lain suma org kg mak..ehhehe so mesra terlebih sudah!

sy pun ke kaunter klnik balik bg die, ada budak perempuan cantik ni cop sana cop sini sign pastu die kata "ok siap shamsiah dah bileh kahwin"
semua org doakan ni...sy lg lah nk je ckp 
"sy memang xsbr nk kahwin" hehehehhehe mood gatal!

kat tmpat sy, siapkan suma dokumen then serah kat imam...
imam yg akan buatkan tuk kita..ade duit upah tuk die..senang eleje itu macam!

so b2b, skang musim mengawan bak kata akak cina kaunter tu ahahha so selamat kepada mereka yg sedang menghitung hari...
selamat!

p/s: snyum skit amik gambar tu nnti :P

No comments:

Post a Comment